EKO ur En enkel berättelse

Författare: Marie Lundquist
Tonsättare: Eva Sidén

Utgiven: 2005 (CD)
ISBN: 91-88152-38-3
Totallängd: c:a 54 min.

Marie Lundquist
Debuterade 1992 med diktsamlingen Jag går runt och samlar in min trädgård för natten. Har sedan dess givit ut ytterligare sex böcker, senast berättelsen Monolog för en ensam kvinna (2005). Är även verksam som dramatiker och översättare bland annat av den norske dramatikern Jon Fosse.

Eva Sidén
Några andra kammarmusikverk av henne är: Engram (minnesspår), pianosolo (2005), Lila Gul, för piano och slagverk (2004), Luften, för piano, slagverk och ljudband/surround (2002), Nattsvärmare, för ensemble (1995), EBB, för piano och glasslagverk (1993), och här och här, för piano (2002).

Röst, mezzosopran: Rebecca Davant
Piano: Eva Sidén
Slagverk: Helena Gabrielsson

"Hur målar man musiken? Man spiller ut färgens klang på marken framför jungfruns fötter. För den som vet att tyda hennse namn låter det som liljor från himlen. Om man ropar svarar hon med sången hon alltid sjungit för att blidka åtrån.

...Det var så musikerna kom till henne, fler stämmigt för att röra vid hennes röst. Ännu bär de med sig tonerna ur hennes orgelpipor. Under brudens klänning bär hon en tröja av getragg för att behålla sin renhet. Nu sover hon skulpterad, inte som en död på rygg utan som en ung flicka med benen uppdragna och tre yxhugg i nacken."

Tillägnad Cecilia, musikernas skyddshelgon